Welkom bij Huyskweker Arnhem Nijmegen

Bloemen maken je nog gelukkiger dan je al denkt!

Dat je van bloemen blij wordt, is niets nieuws onder de zon. Maar dat de vrolijke kleuren en de prettige kleuren in huis je ook écht gelukkiger maken, blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Rutgers universiteit. De geleerden zeggen dat je er gelukkige emoties van krijgt, je welzijnsgevoelens verhoogt en zelfs sociaal gedrag beïnvloed.

In het onderzoek , dat ruim 10 maanden duurde, werd gekeken naar de reactie van mensen die bloemen kregen. Bij alle ontvangers uit iedere leeftijdsklasse werd direct een hoger geluksgevoel gemeten. Ook op de lange termijn zijn de resultaten positief. Zo werd er een verlaagd stressgevoel gemeten en gaven de bloemenbezitters aan dat plezier en levenstevredenheid verhoogd waren. Ook werden intieme verbindingen gestimuleerd, wat onder andere inhoudt dat onderling contact beter werd dan het daarvoor was.

Dat bevestigd Bert van Deelen van Huyskweker Arnhem-Nijmegen: “Vaak wordt gedacht dat een bloemetje slechts een klein gebaar is. Dat is het in feite ook, maar het kan de sfeer in een tuin of huiskamer gigantisch veranderen.” De kwekerij in Gendt merkt dat de bloemen nog steeds veel cadeau gedaan worden, waarbij in zijn kwekerij vooral de bloemen en planten met waterreservoir populair zijn. ‘Je zet ze één keer neer, vult slechts af en toe het water en de voeding bij en de rest gaat vanzelf.

www.Kwekerijarnhemnijmegen.nl


Image
Image

Image


Image

Openingstijden

Maandag:  12:00 - 17:30
Dinsdag: 09:00 -17:30
Woensdag: 09:00 -17:30
Donderdag: 09:00 -17:30
Vrijdag: 09:00 -17:30
Zaterdag: 09:00 -17:00
Zondag: Gesloten

Contactgegevens

Huyskweker Arnhem-Nijmegen
Langstraat 46
6691 EH Gendt
T: 06 239 475 51
E: info@kwekerijarnhemnijmegen.nl